Σελίδες

Translate

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μετανάστες δούλευαν με το όπλο να τους σημαδεύει!

Kάτω από απάνθρωπες συνθήκες και υπό την απειλή, αλλά και χρήση όπλων, μετανάστες εργάτες εξαναγκάζονταν σε αδιάκοπη, από το πρωί έως το βράδυ, εργασία, σε πτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή Χαλανδρίτσα Αχαΐας.
Ο 51χρονος ιδιοκτήτης της μονάδας συνελήφθη προχτές, ύστερα από καταγγελίες δύο Ρουμάνων που εργάζονταν εκεί απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Συνελήφθη επίσης ένας Ρουμάνος, 41 χρόνων, με την κατηγορία - και οι δύο - της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση, ενώ καταζητείται ένας ακόμη Ρουμάνος ως συνεργός τους.
Σύμφωνα με τους δύο καταγγέλλοντες, ο καταζητούμενος Ρουμάνος τους έπεισε να ταξιδέψουν στη χώρα, ώστε να εργαστούν στην επιχείρηση του 51χρονου, υποσχόμενος νόμιμη εργασία, καλές συνθήκες και ικανοποιητικό μισθό. Αντ' αυτού, βρέθηκαν εγκατεστημένοι σε οίκημα με άσχημες συνθήκες υγιεινής, ελλειπή σίτιση και απουσία θέρμανσης, ενώ εξαναγκάζονταν σε καθημερινή απλήρωτη εργασία, από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ανάπαυση. Οι δύο συλληφθέντες, προκειμένου να εξαναγκάσουν τους εργάτες στη δουλειά, χρησιμοποιούσαν ψυχολογική και σωματική βία, ενώ ο 51χρονος κατά την επιτήρησή τους, έφερε καραμπίνα ή πιστόλι, το οποίο χρησιμοποιούσε για εκφοβισμό, πυροβολώντας στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια τους.
Ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας είχε συλληφθεί ξανά πριν από περίπου δύο χρόνια, οπότε απασχολούσε οχτώ εργάτες ανασφάλιστους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσε συστηματικά μετανάστες εργάτες στην επιχείρησή του, τους οποίους στρατολογούσε στη Ρουμανία ο καταζητούμενος Ρουμάνος.
Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρισης στις εγκαταστάσεις της πτηνοτροφικής επιχείρισης, το πρωί της Τετάρτης, οπότε και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, απελευθερώθηκαν άλλοι εφτά Ρουμάνοι εργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου