Σελίδες

Translate

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Την Πέμπτη η παρέμβαση Συνδικάτων για την ανεργία

Τα προβλήματα των ανέργων, αλλά και των απλήρωτων εργαζομένων βάζουν στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών τους τα συνδικάτα. Σε συντονισμό μεταξύ τους, μια σειρά σωματεία της Αττικής, προχωρούν σε μαζική παρέμβαση για το ζήτημα της ανεργίας την Πέμπτη 19 Μάρτη, 4 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Η παρέμβαση οργανώνεται από τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Τροφίμων - Ποτών και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν η Επιτροπή Ανέργων και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.
Τα συνδικάτα διεκδικούν, ανάμεσα σε άλλα: Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους κ.ά.
Την ίδια μέρα, Πέμπτη 19 Μάρτη, συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσουν τις διεκδικήσεις τους για μέτρα προστασίας των ανέργων και για άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα δώσουν η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων της Αττικής και τα προεδρεία των κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Ζάκυνθο. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια, 7ος όροφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου