Σελίδες

Translate

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη και δράσεις για μέτρα προστασίας των ανέργων

Σήμερα, στις 6 μ.μ., συνδικάτα της Αθήνας συζητάνε για την οργάνωση της πάλης
Από παλιότερη κινητοποίηση με αίτημα την προστασία των ανέργων

Motion Team
Σε κοινή σύσκεψη, με θέμα το συντονισμό του αγώνα για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) σωματεία από κλάδους που χτυπιούνται από την ανεργία. Στη σύσκεψη συμμετέχουν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής,το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.
«Η κυβέρνηση παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις αναφορές της για την αντιμετώπιση της "ανθρωπιστικής κρίσης" δεν έχει πάρει απολύτως κανένα μέτρο όπως η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, η καθολική επέκταση σε όλους τους ανέργους, η χρονική του επέκταση. Αντίθετα, αφήνει τους ανέργους στη μοίρα τους, ώστε να συνεχίζεται το μοίρασμα της φτώχειας μέσω των προγραμμάτων μισοαπασχόλησης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους των κλάδων να οργανώσουν με μπροστάρη τα Συνδικάτα τους τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους», αναφέρουν τα σωματεία που οργανώνουν τη σύσκεψη.
Με αίτημα να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας των ανέργων και των εποχικών εργαζομένων του κλάδου, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό στο Ηράκλειο, έκανε παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Στη συνάντηση με τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων σε όλες τις αλλαγές που επήλθαν σχετικά με το επίδομα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα οι τρεις μήνες της επιδότησης να βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και την επιβίωση των εποχικών συναδέλφων, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου σε όλη τη χώρα.
Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Αγώνα απαίτησε την άμεση επαναφορά στο καθεστώς της επιδότησης που υπήρχε πριν το Ν. 3986/2011, επαναφορά που πρέπει να υλοποιηθεί με νόμο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αναδρομικά από 1/2/2015, ως ένα πρώτο μέτρο που θα οδηγήσει στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος να χορηγείται το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους - εποχικούς εργαζόμενους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ανάλογη κινητοποίηση οργάνωσε και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ζακύνθου, στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ.
Επίσης, κινητοποίηση για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 12 Μάρτη στις 10.30 το πρωί, στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου. Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους στις κατασκευές να πάρουν μαζικά μέρος και στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου που θα γίνει την Κυριακή 22 Μάρτη στις 10 π.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του ΕΚΘ.
Τέλος, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης που κατέληξε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, θα γίνει κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για την ανεργία στα τέλη Μάρτη, αφού προηγηθεί δουλειά από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Μπροστά στο Πάσχα, το ταξικό κίνημα της περιοχής διεκδικεί, μεταξύ άλλων, έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ για όλους τους ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου