Σελίδες

Translate

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικάτων και συνδικαλιστών
Παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Καταγγέλθηκε η «βιομηχανία» των δικαστικών διώξεων σε βάρος ναυτεργατών, μεταλλεργατών και άλλων εργαζομένων που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία. Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΕ του ΠΑΜΕ και οι διοικήσεις των σωματείων Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις και οι καταδικαστικές αποφάσεις. Επισημαίνεται δε πως στα αιτήματα της αντιπροσωπείας, ο υπουργός δε δεσμεύτηκε για καμία λύση που να βάζει φρένο στις διώξεις συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων.
Στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου, ο Γιάννης Δεληγιάννης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και ο Γιώργος Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, κατήγγειλαν το «μπαράζ» από διώξεις, δίκες και καταδίκες σε βάρος απεργών, ενώ παρέδωσαν στον υπουργό και τα σχετικά έγγραφα στοιχεία. Ενημέρωσαν τον υπουργό γι' αυτήν τη «βιομηχανία» διώξεων, ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, σε βάρος συνδικάτων και εργαζομένων, αλλά και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που παλεύουν ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Τόνισαν ότι οι διώξεις, που διεξάγονται με στημένες κατηγορίες, υπονομεύουν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, ώστε να προωθηθεί το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αλλωστε, στόχος και επιδίωξη των διώξεων, όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, είναι να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με διώξεις και απολύσεις, να επιβάλουν το νόμο του κεφαλαίου «θα κάνεις ό,τι σου λέω, θα παίρνεις όσα σου δίνω»,αλλά και να υπονομεύσουν τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος με απευθείας κρατική και παρακρατική παρέμβαση. Να εξαντλήσουν και να χειραγωγήσουν τα σωματεία, για να προωθήσουν την αντιλαϊκή βάρβαρη πολιτική που ζει ο εργαζόμενους λαός.
Ανέφεραν ότι το πρόβλημα αυτό είναι πολιτικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί, στάθηκαν δε στο θέμα της πολιτικής επιστράτευσης. Υπογράμμισαν ότι δικάζονται και σε πολλές περιπτώσεις καταδικάζονται εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζόμενοι με αυτό το επαίσχυντο μέτρο και με άλλες χαλκευμένες κατηγορίες. «Εχουν στοχοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλους εργαζόμενους που συμμετέχουν σε απεργίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια», αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.
Οι συνδικαλιστές είπαν ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση, προσθέτοντας ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να παρεμβαίνουν και να στηρίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου