Σελίδες

Translate

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Πληθαίνουν οι «επισκέψεις» τους στην Ελλάδα...

Στο επίκεντρο η «συνεισφορά» της χώρας στη λυκοσυμμαχία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Συνεχίζεται η άτυπη επιθεώρηση ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δομών που «φιλοξενούνται» στην Ελλάδα από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών της λυκοσυμμαχίας. Οι «επισκέψεις» και οι συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες μόνο τυχαίες δεν είναι, καθώς πληθαίνουν διαρροές και εκτιμήσεις ότι ενδέχεται έναρξη νέων ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική με αφορμή τη δράση των «τζιχαντιστών», με την Ελλάδα στο ρόλο προκεχωρημένου φυλακίου του ευρωατλαντικού άξονα στην περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής της Αμερικανικής Διοίκησης Μεταφορών (TRANSCOM, ο διαχειριστής όλων διεθνώς των μεταφορών, επιφανείας, θαλασσίων και αεροπορικών του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας), πτέραρχος Πολ Σέλβα, μετά τις συναντήσεις του στην Αθήνα με τους υπουργούς Αμυνας, Π. Καμμένο και Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, επισκέπτεται και την «Αμερικανική Ευκολία» στη Βάση της Σούδας, υποδομή κρίσιμη για την υποστήριξη και διεξαγωγή επιχειρήσεων.
Θυμίζουμε ότι την αμερικανική βάση στη Σούδα είχε επισκεφτεί την προηγούμενη βδομάδα και η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Amanda Sloat. Επίσης, την προηγούμενη βδομάδα επισκέφτηκε το ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ),που επίσης εδράζεται στη Σούδα, ο επιτελάρχης του 1ου Επιχειρησιακού Τμήματος Πεζοναυτών του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, Ρ. Θέρστον και ο διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, Π. Χάντσον.
«Ενδυναμώνουμε τη σχέση με ένα σταθερό στρατηγικό σύμμαχο...»
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, στις συναντήσεις του στην Ελλάδα ο πτέραρχος Π. Σέλβα «έκανε ειδική αναφορά στη στενή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και τη σημαντική συνεργασία των δύο κρατών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Εξέφρασε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τη σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».
Θυμίζουμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ήδη δώσει πλείστες διαβεβαιώσεις για τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ και στον αγώνα κατά της «τρομοκρατίας» και των τζιχαντιστών. Οπερ σημαίνει ο λαός να «κουμπώνεται» καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι η Ελλάδα να γίνει, για άλλη μια φορά, και επί «αριστερής» διακυβέρνησης, ορμητήριο στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Αλλωστε, ο Σέλβα σχολίασε: «Η Ελλάδα είναι ένας σταθερός στρατηγικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, και είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Ελληνική Δημοκρατία αυτή τη βδομάδα για να συναντηθώ με τους νέους ομολόγους και να ενδυναμώσουμε την ισχυρή μας σχέση»...