Σελίδες

Translate

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Κλιμάκωση με νέα 48ωρη από τους ναυτεργάτες

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι ναυτεργάτες από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 29 Γενάρη έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 31 Γενάρη, με αίτημα να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό. Η προηγούμενη 48ωρη απεργία των ναυτεργατών έληξε την Παρασκευή 29 Γενάρη στις 6 το πρωί.
Καλώντας τους ναυτεργάτες καθολικά στην απεργία, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματείαΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝεκφράζουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών εκφράζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
Επίσης, με ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Μαγείρων καταγγέλλουν τη ναυτιλιακή εταιρεία «Golden Union Shipping CO SA» συμφερόντων του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμη, επειδή υπογράφει ατομικές συμβάσεις με Ελληνες ναυτεργάτες της ειδικότητας του μάγειρα, με βάση τη σύμβαση της εργοδοτικής Διεθνούς Οργάνωσης Μεταφορών (ITF - IBF), δηλαδή με βασικό μηνιαίο μισθό 601 αμερικανικά δολάρια (περίπου 550 ευρώ) και 44 ώρες εβδομαδιαία εργασία.
Παραβιάζει, δηλαδή, τη ΣΣΕ ελληνικών ποντοπόρων πλοίων που είναι 1.117,35 ευρώ μηνιαίος μισθός και τις ώρες εργασίας που είναι 40 ώρες τη βδομάδα. «Επιβεβαιώνεται η κατεύθυνση των εφοπλιστών και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για κατάργηση των ΣΣΕ, των κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της διάλυσης του ΝΑΤ»,σημειώνουν τα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου