Σελίδες

Translate

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο! Απεργούμε όλοι στις 4 Φλεβάρη

Καμιά διόρθωση δεν παίρνει το έκτρωμα της κυβέρνησης, διαμήνυσαν χτες χιλιάδες διαδηλωτές, απαιτώντας την απόσυρσή του
Εξω από τη Βουλή, όπου εκείνη την ώρα διεξαγόταν η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το Ασφαλιστικό, κατέληξε χτες βράδυ ημαζική παναττική διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, για να καταγγείλει τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, απαιτώντας την απόσυρση του νόμου - λαιμητόμου.
Μετά τα μαζικά συλλαλητήρια του Σαββάτου σε όλη τη χώρα, η χτεσινή διαδήλωση αποτέλεσε μια ακόμα παρέμβαση του ταξικού κινήματος, που δίνει απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την απεργία στις 4 Φλεβάρη.
Το χτεσινό συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Ομόνοια. Συνδικάτα, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές, επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, έδωσαν μαχητικό «παρών», φωνάζοντας με μια φωνή:«Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο».
Το ίδιο σύνθημα ήταν γραμμένο και στην πλάτη της εξέδρας, μαζί με το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της άλλης Πέμπτης. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν οΑλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε:
Η πορεία στην Πανεπιστημίου
Η πορεία στην Πανεπιστημίου
«Στέλνουμε μήνυμα ότι αυτό το σχέδιο δεν παίρνει καμιά διόρθωση, καμιά αλλαγή. Να αποσυρθεί τώρα, να μην φτάσει στη Βουλή! Στέλνουμε επίσης μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε άλλες θυσίες, άλλα βάρη στις πλάτες μας, αλλά θα βγούμε μπροστά διεκδικώντας να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει.
Δεν τους χαρίζουμε τα κλεμμένα, να επιστραφούν τώρα τα αποθεματικά των Ταμείων με ευθύνη του κράτους, να παλέψουμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αυτό επιτάσσει το δικό μας συμφέρον και είναι σήμερα εφικτό, με τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.
Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός συνέβαλε σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές. Εβαλε πλάτη να εφαρμοστούν οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό, "σπρώχνει" την ιδιωτική ασφάλιση, προσπαθεί να δημιουργήσει επαγγελματικά Ταμεία, κάνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να εφαρμοστεί και να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων η αντιασφαλιστική πολιτική.
Ακόμα και αυτή τη στιγμή προτάσσουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τους κάλεσε στο διάλογο, λες και δεν ξέρουν τι έχει υπογραφεί στο μνημόνιο, δεν ξέρουν τις πολιτικές της ΕΕ που τόσο λαύρα υποστηρίζουν και που ξήλωσαν το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε όλες τις χώρες - μέλη της. Θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο για να αποφασιστεί αν θα μας σφάξουν με το μαχαίρι ή με το τσεκούρι.
Η κεφαλή της πορείας
Η κεφαλή της πορείας
Eurokinissi
Πρέπει να μπει τώρα τέλος στις αυταπάτες. `Η με τα μονοπώλια ή με το λαό, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Να μην αφήσουμε χώρο δουλειάς που να μην γίνει συνέλευση για την προετοιμασία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δράση, να μην υπάρξει γειτονιά που να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια, η αντίθεση του λαού στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους νέους. Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει. Εχει αποδειχθεί στην πράξη, τίποτα δεν μας χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται. Ολοι μαζί εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και γυναίκες μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να δημιουργούμε προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα λειτουργεί με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μας και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών».

Η μαζική διαδήλωση φτάνει στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου