Σελίδες

Translate

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Στις 4 Φλεβάρη όλοι στην απεργία

Δεκάδες απεργιακά συλλαλητήρια διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
Κορυφώνονται τις επόμενες μέρες οι προετοιμασίες για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη και τα απεργιακά συλλαλητήρια που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Για την καταγγελία των αντιασφαλιστικών σχεδίων της κυβέρνησης και με αίτημα να τα αποσύρει, σωματεία και άλλοι φορείς του κινήματος αποφασίζουν κινητοποιήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη βδομάδα, μέχρι τη μέρα της απεργίας. Ορισμένες από αυτές παρουσιάζει ο «Ριζοσπάστης».
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΤΕΑ
Συμβολική κινητοποίηση στα γραφεία τουΕνιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισηςπραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, από τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα ταχυδρομεία και τις ταχυμεταφορές καθώς επίσης και συνταξιούχοι από τις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, με αίτημα να αποσυρθεί το σχέδιο - λαιμητόμος. Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν εργαζόμενους και συνταξιούχους να κάνουν αποφασιστικό βήμα συσπείρωσης στο ταξικό κίνημα, να δώσουν μέσα από τα σωματεία τους τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ.
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στο ΕΤΕΑ
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στο ΕΤΕΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
«4 Φλεβάρη τραβάμε χειρόφρενο. Πάρτε πίσω το έκτρωμα»: Με την αφίσα αυτή αναρτημένη στα παρμπρίζ των ΤΑΞΙ τους, αυτοκινητιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ έκαναν χτες πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας. Οι ταξιτζήδες έφτασαν έξω από το υπουργείο με τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ, κορναρίσματα και συνθήματα. Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας, από όπου ξεκίνησε η πορεία.
Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, στο οποίο κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Εκτός από το Ασφαλιστικό, τη συνάντηση απασχόλησαν και οι δίκες εκατοντάδων συναδέλφων τους μέσα στο Φλεβάρη για τις κινητοποιήσεις του κλάδου το 2011. Οι αντιπροσωπεία ζήτησε να σταματήσουν οι διώξεις.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Συμβολικές καταλήψεις σε δημαρχεία της χώρας έκαναν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, οι ταξικές δυνάμεις οργάνωσαν γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις για να ενημερώσουν πλατιά για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Μαζικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις έγιναν στους δήμους Νέας Φιλαδέλφειας, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αμαρουσίου και αλλού.
Το κομβόι κατευθύνεται στο υπουργείο Εργασίας
Το κομβόι κατευθύνεται στο υπουργείο Εργασίας
Στη Λάρισα, έγινε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο και συγκέντρωση των εργαζομένων, όπου χαιρέτισε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας και ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Ο τελευταίος μετέφερε χαιρετισμό από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου της Νίκαιας, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς, που χρειάζεται να δυναμώσει.
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Μηχανοκίνητη πορεία την Τρίτη 2 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., με αφετηρία τα γραφεία του στην πλατεία Κάνιγγος, οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Καλεί τους οικοδόμους να οργώσουν τους δρόμους της Αθήνας, δίνοντας τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το Συνδικάτο προχωρά καθημερινά σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και εργοτάξια, συσκέψεις και συζητήσεις στα παραρτήματά του, αλλά και γενικές συνελεύσεις των εργοταξιακών επιτροπών του.
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., η Επιτροπή Ανέργων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας με αιχμή την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Καλεί τους ανέργους του κλάδου να διεκδικήσουν: Πλήρη Ασφάλιση για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Επίδομα ανεργίας. Απολυμένοι εργαζόμενοι από τις αποθήκες της επιχείρησης «Διακίνηση» και το «Μαρινόπουλο», αλλά και εργαζόμενοι από την εταιρεία «Αφοί Κωνσταντακάτου», που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου