Σελίδες

Translate

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σε αναβρασμό για να απαντηθεί η επίθεση στο Ασφαλιστικό

Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σε μια σειρά από κλάδους, καθώς πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργία
Από την κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων της Αττικής την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας
Από την κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων της Αττικής την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας
Τις 147 έφτασαν χτες οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια - λαιμητόμο κυβέρνησης - κεφαλαίου για το Ασφαλιστικό. Χτες, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συζήτησε τον προγραμματισμό δράσης και το σχέδιο κλιμάκωσης για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, σωματεία σε μια σειρά από κλάδους έχουν ήδη αποφασίσει κινητοποιήσεις για την καταδίκη των σχεδίων της κυβέρνησης, όπως αυτά εξειδικεύονται σε βάρος των εργαζομένων, με παράλληλο στόχο να ανέβουν η συσπείρωση και οι αγωνιστικές διαθέσεις ενόψει της νέας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας. Ακολουθούν, ενδεικτικά, ορισμένες από τις κινητοποιήσεις.
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Αύριο, Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 6 μ.μ., τοΣυνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές της Αθήνας, με αφετηρία τα γραφεία του, στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ την Παρασκευή 15 Γενάρηπροχωρά σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, ξεκινώντας στις 6 μ.μ., επίσης από την πλατεία Κάνιγγος. Την ίδια μέρα, στηΘεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου και το Σωματείο Μισθωτών Μηχανικών οργανώνουν διαμαρτυρία στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ.
ΟΤΑ
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχει κηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 Γενάρη από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου για τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής, και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 3 μ.μ. στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, Ομόνοια). Θα ακολουθήσει στις 4.30 μ.μ. διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Γενάρη,στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.«Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων. Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν!», σημειώνει η ΣΕΑ στο κάλεσμά της.
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Μετά από πρόταση των δυνάμεων της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία αποφάσισε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 20 και 21 Γενάρη. Επίσης, αποφάσισε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά τις 25 Γενάρη και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στη μάχη για την οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων καλούν με κοινή τους ανακοίνωση ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήναςοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας τηνΤετάρτη 20 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, καλεί τους εμποροϋπαλλήλους στη Γενική του Συνέλευση, την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως), με θέμα τη συμμετοχή του Συλλόγου στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.
ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιαςαπευθύνουν κάλεσμα σε πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, τηνΤετάρτη 20 Γενάρη, στις 4.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου