Σελίδες

Translate

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ταξική αναμέτρηση με επίκεντρο το σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Καθημερινές παρεμβάσεις για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων από τις ταξικές δυνάμεις. Χιονοστιβάδα αντιδράσεων από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, αγρότες και νεολαία
Οι συνταξιούχοι παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης
Οι συνταξιούχοι παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης αναπτύσσουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς του κινήματος ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, προετοιμάζοντας τασυλλαλητήρια στις 23 Γενάρη και τηνπανεργατική πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Οι αντιδράσεις στο σχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και πυροδοτούν κινητοποιήσεις από σωματεία εργαζομένων, ενώσεις των ΕΒΕ και φορείς των αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών επιστημόνων.
Οι ταξικές - αγωνιστικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης και τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών. Στόχος είναι να τα βρουν «μπαστούνια» κυβέρνηση και εργοδοσία στην προσπάθειά τους να νομοθετήσουν τα μέτρα. Με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, να πάρει η μάχη για το Ασφαλιστικό χαρακτηριστικά γενικευμένης ταξικής αναμέτρησης με την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο.
Σ' αυτήν την κατεύθυνση, μετά τις κινητοποιήσεις των οικοδόμων την περασμένη βδομάδα και τις παρεμβάσεις χτες τωνεργαζομένων στους ΟΤΑ, στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι συνταξιούχοι και από αύριο οιναυτεργάτες, που προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν, επίσης, οιεργαζόμενοι στην Υγεία, φοιτητές - σπουδαστές, εμποροϋπάλληλοι καιβιομηχανικοί εργάτες. Συγκεκριμένα:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Παναττική συγκέντρωση σήμερα Τρίτη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Στη συγκέντρωση καλεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί σε πανκινητοποίηση, επίσης σήμερα Τρίτη, στις 10.30 π.μ., στο ΙKA Αριστοτέλους.
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προχωρούν αύριο 20 και μεθαύριο 21 Γενάρη οι ναυτεργάτες. Επίσης, ετοιμάζονται για νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά τις 25 Γενάρη και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου. Στην απεργιακή μάχη και σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 αύριο το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων ΕΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 20 Γενάρη, στις 4.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουνσωματεία των υγειονομικών, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό. Αποφάσεις έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Ευαγγελισμός», «Παίδων» ΠεντέληςΚΑΤ, Θριάσιο, ΨΝΑ Δαφνί και Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, η ΕΙΝΑΠ, ο ΙΣΑ, τοΣΕΜΙΣΕΑ, η ΣΕΑΑΝ, το Κέντρο Προστασίας Βρεφών «Μητέρα».
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήναςοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας και Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αττικήςαύριο Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 12.30 μ.μ. Την ίδια μέρα, σε πολλά ιδρύματα της χώρας, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι προσανατολίζονται στην οργάνωση πολύμορφων δράσεων ενάντια στο ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 6 μ.μ., κλαδικά Συνδικάτα της Αττικής από τους χώρους της Βιομηχανίας και συγκεκριμένα από τα Τρόφιμα - Ποτά, το Μέταλλο, την Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, την Ενέργεια, τον Τύπο - Χαρτί, τη Χημική Βιομηχανία, το Φάρμακο και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου