Σελίδες

Translate

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Εργαζόμενοι και αγρότες ένωσαν τη φωνή τους στο μπλόκο της Νίκαιας

Διαδηλωτές από την πορεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας φτάνουν στο μπλόκο της Νίκαιας«Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά»

Εν μέσω χειροκροτημάτων, συνθημάτων από τους συγκεντρωμένους μικρομεσαίους αγρότες και υπό τα παρατεταμένα κορναρίσματα των παρατεταγμένων τρακτέρ έγιναν δεκτοί στο μαζικό και μαχητικό μπλόκο της Νίκαιας της Λάρισας, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι γυναίκες που μετέβησαν εκεί οργανωμένα με λεωφορεία, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε, το πρωί του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία της πόλης για το Ασφαλιστικό.
Οι διαδηλωτές αμέσως μετά την άφιξή τους στην περιοχή, πραγματοποίησαν δυναμική πορεία προς το σημείο του μπλόκου, με την ατμόσφαιρα να δονείται από συνθήματα όπως: «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές - Με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές». Συνθήματα που από κοινού φώναζαν εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες, φοιτητές, σπουδαστές, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες κλπ.
Υποδεχόμενος την πορεία εκ μέρους του μπλόκου της Νίκαιας, ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση που επιδεικνύουν στον αγώνα τους, κάλεσε σε ενδυνάμωση του κοινού αγώνα, της συμπόρευσης και της συμμαχίας εργατών, αγροτών, ΕΒΕ και πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, ενώ απηύθυνε κάλεσμα και για τη σύσκεψη σωματείων, αγροτικών ομοσπονδιών, συλλόγων και φορέων, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας αύριο Κυριακή στις 12 μ. με σκοπό το συντονισμό των αναγκαίων επόμενων αγωνιστικών βημάτων.
Από την πλευρά του, ο Τάσος Τσιαπλές πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας, χαιρετίζοντας τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας που έχει γίνει σημείο αναφοράς και διαρκώς ενισχύεται, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στηρίζουν τον αγώνα τους. Πρέπει, συνέχισε, να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη, ενώ κάλεσε σε λαϊκό ξεσηκωμό και συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου