Σελίδες

Translate

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Καταγγέλλουν αυθαιρεσίες στις εκλογές της ΠΕΠΕΝ

Το όργιο αυθαιρεσίας στις αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) κατήγγειλε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων» (ΔΑΕΠ) στην πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοδικείου Πειραιά, την Παρασκευή. Η αντιπροσωπεία της ΔΑΕΠ έχει καταγγείλει το γεγονός ότι, σε παράβαση του καταστατικού, η Εφορευτική Επιτροπή δεν επιτρέπει στους υποψηφίους της να παρίστανται στην εκλογική διαδικασία, ενώ αρνείται να τους ενημερώσει για την πρόοδο της ψηφοφορίας και τον αριθμό όσων έχουν ψηφίσει αυτοπροσώπως και με επιστολή.
Η ΔΑΕΠ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «η Εφορευτική Επιτροπή που ελέγχεται από τη διοίκηση της ΠΕΠΕΝ έχει βάλει τα... δυνατά της ώστε οι εκλογές που λήγουν στις 30 Δεκέμβρη, να αποτελέσουν μνημείο νοθείας, καταστρατηγώντας ακόμα και αυτό το κατάπτυστο αναχρονιστικό καταστατικό που διατηρεί από την εποχή της χούντας». Η προκλητική στάση της Εφορευτικής Επιτροπής συνεχίστηκε, όταν οι υποψήφιοι της ΔΑΕΠ βρήκαν κλειστή την πόρτα της αίθουσας ψηφοφορίας και την Εφορευτική Επιτροπή να τους απαγορεύει την είσοδο, ενώ την ίδια ώρα κατέστρεφε τους φακέλους των επιστολικών ψήφων, «αν και αποτελούν στοιχείο ελέγχου για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας», όπως υπογραμμίζει η ΔΑΕΠ.
«Επιβεβαιώνεται ότι κουμάντο στην κάλπη κάνουν οι εφοπλιστές, που για να περνάνε τα μέτρα που θέλουν πιο ανώδυνα, χρησιμοποιούν ξεπουλημένους εντολοδόχους οι οποίοι προσυπέγραφαν και θα συνεχίσουν να προσυπογράφουν για τον αφανισμό του κλάδου, για ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται, συμβάσεις να παζαρεύονται με δουλεμπορικά κυκλώματα, συντάξεις να φτάνουν στον πάτο, φόρους να αγγίζουν τα όρια της ληστείας. Εμείς λέμε ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει», καταλήγει η ΔΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου