Σελίδες

Translate

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Καταγγέλλουν νοθεία στις εκλογές των πλοιάρχων

Παράσταση στην πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοδικείου Πειραιώς έκανε αντιπροσωπεία της«Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» (ΔΑΕΠ), μετά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στην Εφορευτική Επιτροπή αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων.
Η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία κατήγγειλε το όργιο αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης της εκλογικής διαδικασίας, με συνέπεια τη νόθευση της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας. Κατά την παρέμβαση, παραδόθηκαν γραπτά αντίγραφα από το εξώδικο και όλα τα αιτήματα - καταγγελίες της ΔΑΕΠ, καθώς και οι αρνητικές απαντήσεις από πλευράς της Εφορευτικής Επιτροπής.
Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΕΠ καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι «δεν μας διατίθενται τα μητρώα των μελών και του εκλογικού καταλόγου της Ενωσης. Δεν επιτρέπεται σε υποψήφιους της ΔΑΕΠ να παρίστανται αυτοπροσώπως στην εκλογική διαδικασία και δεν έχουμε καμία πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν την ψηφοφορία. Καταστρέφονται οι φάκελοι των επιστολικών ψήφων, παρότι αποτελούν στοιχείο ελέγχου για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.
Η εκλογή των αντιπροσώπων της Ενωσής μας για την ΠNO και το ΕΚΠ δεν πραγματοποιείται με την απλή αναλογική, παρότι ορίζεται από το καταστατικό. Γι' αυτό το λόγο, οι αντιπρόσωποι της ΠΕΠΕΝ έχουν αποκλειστεί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και υπάρχουν και αποφάσεις δικαστηρίων (...)
Αυτές οι πρακτικές νοθείας και αδιαφάνειας αντικειμενικό στόχο έχουν να διατηρήσουν το καθεστώς που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, σε βάρος των πλοιάρχων, των ναυτεργατών. Αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει έτσι. Η ΔΑΕΠ θα οργανώσει τις δυνάμεις της ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Καλούμε τους πλοιάρχους να "μαυρίσουν" στις εκλογές τα τσιράκια των εφοπλιστών και με την ψήφο τους και την παρουσία τους να δώσουν δύναμη στη ΔΑΕΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου