Σελίδες

Translate

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αγώνας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες

Είναι φανερό από τα παραδείγματα ότι ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης είναι ασύμβατος με τα λαϊκά συμφέροντα, ότι οδηγεί σε παραπέρα αφαίρεση δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και το λαό. Επομένως, κάθε μέτρο που υπηρετεί αυτό το σκοπό, εκφράζεται με ένταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και είναι αναγκαίο να απαντιέται άμεσα και αποφασιστικά από τους εργαζόμενους και το κίνημα, να συναντά ισχυρές αντιστάσεις η προσπάθεια χειροτέρευσης της ζωής του λαού, η προσπάθεια κυβέρνησης - κεφαλαίου να αποσπάσουν ανοχή και συναίνεση.
Βασικό είναι αυτός ο αγώνας να οργανώνεται στον κλάδο και στον τόπο δουλειάς, εκεί που «πονάει» περισσότερο την εργοδοσία. Για να είναι όμως αποτελεσματικός, χρειάζεται να υπηρετεί τη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων σε γραμμή σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Χρειάζεται, δηλαδή, να δυναμώσει στο κίνημα το ρεύμα που αμφισβητεί και αντιπαλεύει το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης και παλεύει ταυτόχρονα με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνθλίβονται στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Σίγουρα, ένας τέτοιος στόχος δεν μπορεί να υπηρετηθεί με την κυριαρχία στο συνδικαλιστικό κίνημα της γραμμής δυνάμεων εργοδοτικών, κυβερνητικών ή ρεφορμιστικών, που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και ασκούν κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση με κριτήριο το κατά πόσο την προωθεί ή όχι με την πολιτική της.
Ο χαρακτήρας των ανατροπών, σε συνάρτηση με το περιεχόμενο της ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, είναι ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί ακόμα πιο ουσιαστικά με τους εργαζόμενους μπροστά στην απεργία του Γενάρη, για την οποία ήδη προετοιμάζονται οι ταξικές δυνάμεις, με αιχμή το Ασφαλιστικό. Να ανέβει ο προβληματισμός για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το κίνημα για να μπορεί με αποτελεσματικότητα να αντιπαλέψει μέτρα που τσακίζουν το λαό, να αντιπαρατεθεί στη στρατηγική του κεφαλαίου, που χτυπάει ενιαία τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Να πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις εκείνες που την επόμενη κιόλας μέρα θα βάλουν πλάτη για την ανασύνταξη του κινήματος, για το κέρδισμα περισσότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων με τη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης, ενάντια στην ταξική συνεργασία και συναίνεση που καλλιεργεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός σε όλες του τις εκδοχές.
Να διευρυνθεί και να δυναμώσει η μάζα των πιο πρωτοπόρων εργατών στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα και δουλεύουν για να ενισχυθεί ο αντικαπιταλιστικός χαρακτήρας του εργατικού κινήματος, να δυναμώσει η συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να στρατευθούν περισσότερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις στην πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που προϋποθέτει ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου