Σελίδες

Translate

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

«Μητρώο» του σωματείου η λίστα της εργοδοσίας


Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Καβάλα
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Καβάλα
Στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ), που έκανε συνέδριο τον περασμένο Μάη, και στα σωματεία της δύναμής του, η παραγωγή νόθων αντιπροσώπων καλά κρατεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αρχαιρεσίες του σωματείου «Ιδιωτικών Υπαλλήλων που εργάζονται στην Καλλιέργεια, Συγκομιδή, Τυποποίηση, Συσκευασία, Μεταποίηση - Επεξεργασία και Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων».
Πρόκειται για Σωματείο - σφραγίδα χωρίς καμία απολύτως δράση, σε ένα χώρο που επικρατούν άθλιες συνθήκες εργασίας, κυριαρχεί η εντατικοποίηση με 10ωρα και 12ωρα, με απληρωσιά και κανένα εργασιακό δικαίωμα.
Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, στις αρχαιρεσίες που έγιναν πρόσφατα στις εγκαταστάσεις των συσκευαστηρίων στην περιοχή Μυρτόφυτο - Ελαιοχώρι, τα μητρώα του σωματείου ήταν πιστά αντίγραφα των καταστάσεων μισθοδοσίας και οι αρχαιρεσίες έγιναν σε συνεργασία με τους εργοδότες.
Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο τον περασμένο Σεπτέμβρη, παραβρέθηκαν 21 εργαζόμενοι για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, οι οποίοι, αν και βρίσκονταν γραμμένοι στη λίστα των μελών, δήλωναν πως καμιά σχέση δεν έχουν με το συγκεκριμένο σωματείο. Από αυτούς τους 21 που ψήφισαν για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής, στις εκλογές του σωματείου ψήφισαν μόνο 3, που ήταν και μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Οι άλλοι εξαφανίστηκαν.
Από τους 13 υποψηφίους που διεκδικούσαν την ψήφο των εργαζομένων στα συσκευαστήρια, στις εκλογές συμμετείχαν μόνο τρεις, ενώ οι υπόλοιποι 10 δε θέλησαν να ψηφίσουν ούτε καν τον εαυτό τους.
Τελικά, η πλειοψηφία των 309 εργαζόμενων που ψήφισαν μέσα στα συσκευαστήρια, ουδέποτε έκαναν αίτηση να είναι μέλη του σωματείου και φυσικά δεν γνώριζαν τίποτα για τη δράση του. Παρ' όλα αυτά, παρουσιάζονταν από την πλειοψηφία ως «οικονομικά τακτοποιημένοι».
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, οι εργοδότες τους σε συνεργασία με την παράταξη της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου τους έγραψαν στους εκλογικούς καταλόγους του σωματείου και τους έδιναν σταυρωμένα ψηφοδέλτια να τα ρίξουν στην κάλπη. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, οι εργοδότες βεβαίωναν τα στοιχεία των εργαζομένων που δεν είχαν έγγραφα ταυτοποίησης ή δεν καταλάβαιναν ελληνικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου