Σελίδες

Translate

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταδίκασαν την πολιτική που προκαλεί ιμπεριαλιστικούς πολέμους και προσφυγιά
Πικετοφορία έγινε την Πέμπτη και στην Κω
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Την πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, που προκαλεί τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά και μετατρέπει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες μετανάστες, καταδίκασε ο λαός της Μυτιλήνης, στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα και Σουλτς στο νησί.
Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι τουΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θ. Ασλανίδης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ν. Ζαρταμόπουλος,μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Χτες το απόγευμα, το Εργατικό Κέντρο είχε καλέσει σε νέα συγκέντρωση, στο λιμάνι. Πικετοφορία έγινε την Πέμπτη το απόγευμα και στην Κω, από το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ηΠανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνηςδιοργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη 10 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο λιμάνι Μαλαγαρίου. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει καθημερινά (8 π.μ. έως 1 μ.μ.) και κάθε Τρίτη (6 μ.μ. έως 8 μ.μ.) τη συλλογή και διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας (μπισκότα, γάλα, κονσέρβες), ειδών υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, σαπούνι, σαμπουάν), παιχνιδιών, υπνόσακων, παπουτσιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Τα Εργατικά Κέντρα διεκδικούν:
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ρωσίας.
  • Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις και στον πόλεμο.
  • Οχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Οχι στα κέντρα διαλογής (hot spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.
  • Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου