Σελίδες

Translate

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στρώνουν το δρόμο για νέα επίθεση... με όχημα τους «μπαταχτσήδες»

Για εντολή που έχει δοθεί για διακοπή ηλεκτροδότησης σε 100.000 καταναλωτές τις αμέσως επόμενες μέρες, εξαιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης, υποστηρίζοντας ότι ο εν λόγω αριθμός δεν αφορά νοικοκυριά που αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά «κακοπληρωτές» και «συστηματικούς μπαταχτσήδες».
Στην πραγματικότητα, βέβαια, κι ενώ οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ φτάνουν τα 2,5 δισ. ευρώ, στο φόντο της διαδικασίας «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας και με μεγάλο μέρος των οφειλών να αφορά βιομηχανίες και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, το σίγουρο είναι ότι ετοιμάζεται το έδαφος για ένταση των εκβιασμών για διακοπή ρεύματος σε εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Χαρακτηριστικό για τα διάφορα προσχήματα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι και η αναφορά του Γ. Αδαμίδη ότι, αν η ΔΕΗ δεν προχωρήσει στις διακοπές ηλεκτροδότησης που «τρέχει» τώρα, θα αναγκαστεί να αυξήσει τα τιμολόγια. Η αλήθεια, βέβαια, σε ό,τι αφορά τις λαϊκές οικογένειες, είναι ότι οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος όλα τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, είναι αυτή που φέρνει μεγάλα τμήματα του λαού να μην μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος και όχι το αντίστροφο. Πόσο μάλλον που όλα τα παραπάνω συνδυάζονται, από την άλλη, με αλλεπάλληλες προσφορές και μειώσεις τιμολογίων της ΔΕΗ προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τη λεγόμενη «ενεργοβόρο» βιομηχανία, με κριτήριο την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της.
Κατά τ' άλλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατήγγειλε πως σήμερα υπάρχουν καταναλωτές - ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών και επιχειρήσεων που άφηναν απλήρωτους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά εξαιτίας «άνωθεν πολιτικών παρεμβάσεων» η ΔΕΗ αδυνατούσε να τους διακόψει την ηλεκτροδότηση. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών, που όταν η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, εκείνοι στη συνέχεια υπέγραψαν συμβόλαια με άλλες ιδιωτικές εταιρείες - παρόχους και ηλεκτροδοτούνται κανονικά χωρίς να πληρώσουν το προηγούμενο χρέος, εκμεταλλευόμενοι το λεγόμενο «άνοιγμα» της αγοράς ηλεκτρισμού, με το συνολικό ποσό τέτοιων περιπτώσεων να ανέρχεται σήμερα στα 400 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου