Σελίδες

Translate

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Δυο έκτακτα συνέδρια σε ενάμιση χρόνο!

Σε περίοδο απομαζικοποίησης των σωματείων, το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας παρουσιάζει αύξηση αντιπροσώπων κατά 21!
Πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων και στην Πτολεμαΐδα είναι τα ταξικά σωματεία της περιοχής
Πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων και στην Πτολεμαΐδα είναι τα ταξικά σωματεία της περιοχής
Την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή, έγινε το έκτακτο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας. Το προηγούμενο συνέδριο, το οποίο ήταν επίσης έκτακτο (!), είχε γίνει πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Τι επέβαλε αυτή την «πρεμούρα» της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) να ζητήσει και να αποφασίσει εκ νέου συνέδριο, πολύ πριν την ημερομηνία που προβλεπόταν το επόμενο εκλογοαπολογιστικό; Η προσπάθεια να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι συσχετισμοί υπέρ του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, μέσα από ένα όργιο παρατυπιών και νοθείας.
Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η πλειοψηφία, είναι ότι στη νέα σύνθεση της διοίκησης χρειάζεται να εκπροσωπηθεί καλύτερα ο ιδιωτικός τομέας, ενόψει της κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5»! Πρόκειται για αστείο πραγματικά επιχείρημα που «δε χωράει σοβαρό σχολιασμό», όπως σημείωνε σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία», η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και εναντιώθηκε στην απόφαση για έκτακτο συνέδριο.
Η πραγματικότητα και τα στοιχεία που αποκαλύπτουν οι ταξικές δυνάμεις, ξεσκεπάζουν τις πραγματικές προθέσεις της πλειοψηφίας. Σε μια περίοδο απομαζικοποίησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, λόγω της μεγάλης ανεργίας αλλά και της απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας, στα σωματεία που εκπροσωπήθηκαν στο συνέδριο εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει 8.096 εργαζόμενοι, από 7.234 στο συνέδριο του Φλεβάρη 2014!
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μεγάλη αύξηση των ψηφισάντων δείχνει καραμπινάτη νοθεία. Για παράδειγμα, στο Σωματείο Εργαζομένων στον τομέα της Ζαχαροπλαστικής, από 26 στο προηγούμενο συνέδριο τώρα ψήφισαν 189. Στο Σωματείο Χειριστών Βορείου Συστήματος, από 186 ψήφισαν 491.
Επίσης, στο Σωματείο Ηλεκτροοξυγονοσυγκολλητών «Η Αναγέννηση», από 230, ψήφισαν τώρα 587 και στο Σωματείο Εργατών και Εργατοτεχνιτών στο Μέταλλο, από 279 στο προηγούμενο συνέδριο, ψήφισαν τώρα 588. Επίσης, στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου λειτουργούν πέντε σωματεία χειριστών, στα οποία ψηφίζουν 1.662 χειριστές! Συνέπεια όλων αυτών είναι το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας να κάνει συνέδριο με 21 περισσότερους αντιπροσώπους από το προηγούμενο. Συγκεκριμένα, από τους 120 αυξήθηκαν στους 141, με αύξηση κατά έναν των αντιπροσώπων που εκλέγονται για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κυριολεκτικά μιλάνε από μόνα τους. Αν πάμε παραπέρα, θα βρούμε κι άλλα «μαργαριτάρια». Για παράδειγμα, στις αρχαιρεσίες του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας - ΔΕΗ ΑΕ, που έγιναν πρόσφατα, για την ανάδειξη νέου ΔΣ, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και στην Ομοσπονδία Χειριστών, καλούνταν να ψηφίσουν συμβασιούχες καθαρίστριες δημοσίων σχολείων.
Το «κίνητρο» με το οποίο προσπάθησαν να τις δελεάσουν, ήταν ότι το σωματείο θα «βοηθήσει στη μονιμοποίησή τους» ή «θα τους εξασφαλίσει δουλειά σε εργολάβους με τους οποίους διατηρεί καλές σχέσεις», όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο κλαδικό σωματείο είναι αποκλειστικά για χειριστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου