Σελίδες

Translate

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μαζικά όλα τα μπλοκ στη συγκέντρωση του Πειραιά

Αποψη της μαζικής συγκέντρωσης στον Πειραιά
Αποψη της μαζικής συγκέντρωσης στον Πειραιά
Χιλιάδες απεργοί εργάτες και εργάτριες από εργοστάσια και μεταλλουργικές επιχειρήσεις, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τους χώρους του εμπορίου, το λιμάνι, τα καράβια, υπάλληλοι των δήμων, γυναίκες της εργατικής τάξης, συνταξιούχοι και μαζί τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με δυναμικά μπλοκ, συγκρότησαν χτες στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά, μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές διαδηλώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην πειραιώτικη περιφέρεια.
Μαζικό ήταν και το μπλοκ της Επιτροπής Εργαζομένων των 5μηνων των δήμων του Πειραιά, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ενώ για πρώτη φορά καταγράφηκε και παρουσία εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ ΑΕ. Η περιφρούρηση της απεργίας έγινε υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς: Στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΕΛΑΪΔΑ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ κ.λπ.), στα καράβια της ακτοπλοΐας και του Αργοσαρωνικού, στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, παντού.
Παράλληλα με τη μάχη της περιφρούρησης, δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξέφραζαν και την αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι μοιράζοντας και σχετική ανακοίνωση γραμμένη στην αγγλική και αραβική γλώσσα. Κεντρικός ομιλητής της απεργιακής συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης.Χαιρέτισαν η Θάλεια Περπερίδου, από την Επιτροπή των 5μηνων, και ο Γιάννης Κογιόννης, από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου