Σελίδες

Translate

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πρόσχημα οι πρόσφυγες για να σπάσει η απεργία
Το πνεύμα της απαράδεκτης δήλωσης που έκανε προχτές επανέλαβε ο Θ. Δρίτσας και στη χτεσινή συνάντηση με την ΠΝΟ
Επικαλούμενος υποκριτικά και χυδαία τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για τους οποίους η κυβέρνηση και η αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι οι πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιχείρησε χτες να εκβιάσει το σπάσιμο ή και το σταμάτημα της απεργίας των ναυτεργατών, προσφέροντας ξανά μπόλικη «συμπάθεια» για τα δίκαια αιτήματά τους.
Στο πνεύμα της απαράδεκτης δήλωσης που έκανε προχτές, ο υπουργός ζήτησε στη χτεσινή συνάντηση με την ΠΝΟ να σταματήσει η νέα 48ωρη απεργία, που λήγει κανονικά αύριο το ξημέρωμα, καθώς «δυσκολεύει πάρα πολύ τα οξύτατα προβλήματα που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά, αλλά και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες».
Αν όμως η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει τα οξύτατα προβλήματα των μεταναστών, θα είχε φροντίσει για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά τους από τα νησιά πριν ξεκινήσει η απεργία, η οποία είχε μάλιστα ανακοινωθεί πολλές μέρες πριν από τους ναυτεργάτες. Αλλωστε, και την περασμένη Παρασκευή, με ανοιχτή τους επιστολή τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία απαίτησαν από την κυβέρνηση να μεριμνήσει για τους χιλιάδες πρόσφυγες πριν ξεκινήσει η πρώτη 48ωρη απεργία, την περασμένη Δευτέρα.
Καμιά ανταπόκριση δεν υπήρξε τότε από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο έχει αναλάβει τώρα εργολαβικά την προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει τη δίκαιη απεργία και να τη συκοφαντήσει στα μάτια των εργαζομένων και του λαού.
Οσο για το επιχείρημα ότι η απεργία πλήττει και όσους από τους νησιώτες θέλουν να μετακινηθούν, πάει πολύ να το λέει αυτό ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, η οποία, συνεχίζοντας τη φιλοεφοπλιστική πολιτική των προηγούμενων, κρατάει σε απομόνωση τα νησιά και δίνει στους εφοπλιστές το ελεύθερο να δρομολογούν τα σαπάκια τους όποτε και με όποιους όρους θέλουν, για να μην αναφερθεί κανείς στα εκατομμύρια με τα οποία τους επιδοτεί.
Κάτω και από αυτές τις εξελίξεις, αποκτά μεγάλη σημασία το κάλεσμα των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ, να συμμετάσχουν μαζικά οι ναυτεργάτες στην απεργία και στην περιφρούρησή της. Ταυτόχρονα, να γίνει συζήτηση μέσα στα καράβια για την οργάνωση, την περιφρούρηση και την κλιμάκωση του αγώνα.
Ακόμα, να προετοιμαστούν οι ναυτεργάτες και για την απεργία στις 12 Νοέμβρη, μαζί με το υπόλοιπο ταξικό - εργατικό κίνημα, «ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει στο στόχαστρό της, μαζί με τους εφοπλιστές, την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, την κατάργηση του ΝΑΤ, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στην Κοινωνική Ασφάλιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου