Σελίδες

Translate

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το ΠΑΜΕ καλεί σε κλιμάκωση με νέα πανεργατική απεργία

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία
Από το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη
Από το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη
Icon
Την κλιμάκωση της πάλης με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία συζητούν και οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις. Με αυτό το θέμα συνεδριάζει σήμερα Τρίτη η Εκτελεστική Γραμματεία. Η αναγκαιότητα της νέας απεργίας είχε αναδειχτεί από την ίδια κιόλας μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη, μπροστά στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση, με αιχμή το Ασφαλιστικό, αλλά και τον προϋπολογισμό.
Στο μεταξύ, σε Γενική Συνέλευση προχωρά ηΠΕΜΕΝ αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της (Μπουμπουλίνας 21). Με παρακαταθήκη τις δύο 48ωρες απεργίες στα πλοία και τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη, καλεί τους ναυτεργάτες να κλιμακώσουν τον αγώνα ενόψει των νέων ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση.
«Αμεσα μπαίνει το καθήκον της απάντησης με νέα απεργία για τα αντιασφαλιστικά μέτρα και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης. Να σημάνει γενικός συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές. Η οργάνωση της απεργίας να γίνει υπόθεση όλων μας. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε καμιά ανοχή και αναμονή σε καμιά κυβέρνηση», τονίζει στο κάλεσμά της.
Παράλληλα, η Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία - μέλη του σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα του νομού σε σύσκεψη που θα γίνει αύριο στις 6 μ.μ.στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με θέμα: «Εκτίμηση των κινητοποιήσεων (συλλαλητήρια - απεργία κ.λπ.). Τα νέα καθήκοντα μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση συγκυβέρνησης - ΕΕ- εργοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου