Σελίδες

Translate

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Βιομηχανία κατασκευής νόθων αντιπροσώπων ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Μπροστά στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα γίνει το Μάρτη του 2016, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο μια μεγάλη σε έκταση επιχείρηση κατασκευής αντιπροσώπων, μέσα από διάτρητες διαδικασίες, με ευθύνη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου.
Νοθείες σε τακτικά συνέδρια, σωματεία - «σφραγίδες», έκτακτα συνέδρια Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι μερικά από τα «όπλα» που χρησιμοποιούν αυτές οι δυνάμεις, στην «αρένα» της διατήρησης των συσχετισμών στα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που είναι βέβαια αρνητικοί για τους εργαζόμενους.
Ορισμένες περιπτώσεις νοθείας βγάζουν κυριολεκτικά μάτι και προκαλούν τους εργαζόμενους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι διάτρητες διαδικασίες αξιοποιούνται και για το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα στον παλιό και στον ανερχόμενο εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η αλλοίωση του πραγματικού συσχετισμού στο κίνημα και η ενίσχυση των δυνάμεων εκείνων που υπηρετούν τη γραμμή της ταξικής συναίνεσης και συνεργασίας, απέναντι στο στόχο της ανασύνταξης του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, για την οποία παλεύει το ΠΑΜΕ.
Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα με παραδείγματα ένα μόνο μέρος από τον πολυπλόκαμο μηχανισμό κατασκευής αντιπροσώπων από τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, για τη διατήρηση του αρνητικού συσχετισμού στα όργανα του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου