Σελίδες

Translate

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες ετοιμάζουν τη 48ωρη απεργία

Με καθημερινές κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις, σωματεία εργαζομένων και φορείς των αυτοαπασχολούμενων προετοιμάζουν τη48ωρη γενική απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όταν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.
Σήμερα, Τρίτη, στις 2 μ.μ., το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και καταγγέλλει το χτύπημα στα ΒΑΕ που επιχειρείται μέσα από το «ξήλωμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οπως καταγγέλλει, με το νόμο για το νέο μισθολόγιο (άρθρο 18) η κυβέρνηση «έρχεται να περικόψει ουσιαστικά το σχετικό επίδομα για τους συναδέλφους που θα απουσιάζουν από την εργασία τους από 6 μέρες και πάνω». Στο ίδιο άρθρο «δηλώνει ευθαρσώς ότι μέχρι και την 31/12/2017 θα προχωρήσει στην εναρμόνιση του σχετικού επιδόματος με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Επίσης, σήμερασωματεία και φορείς της Μαγνησίας οργανώνουν από κοινού συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βόλο. Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, τα σωματεία Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», ΙΜΑΝΤΑ, Λεβεντέρη, ΒΕΜΕΚΕΠ και η εργοστασιακή επιτροπή ΚΙΟΛΕΪΔΗ του Συνδικάτου Μετάλλου, οργάνωσαν συγκέντρωση και συναυλία κάτω από τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Κεντρικής Ελλάδας - Θεσσαλίας, στο Βόλο, ενάντια στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο για την Ασφάλιση, στην εκ περιτροπής εργασία, στις απολύσεις και στην απλήρωτη εργασία.
Παρεμβάσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ θα κάνουν αύριο,Τετάρτη, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων καλεί στις 8 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22). Εμπορικοί Σύλλογοι και Ενώσεις ΕΒΕ της Νοτιοδυτικής Αθήνας (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα) καλούν στις 8 π.μ. σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 310). Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν, επίσης στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΟΑΕΕ σεΧαλάνδρι (Μεσογείων 332 και Λυκείου 2), Καλλιθέα (Αριστείδου 153),Ιλιον (Ιλίου 11 και Ψαρών), Νίκαια (Βοσπόρου 2 και Εφέσου) καιΠειραιά (Γούναρη 4-6).
Επίσης, αύριο, Τετάρτη, τρία σωματεία της Μεσσηνίας (Οικοδόμων, Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ) καλούν σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου