Σελίδες

Translate

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Το Σάββατο 2 Απρίλη ξεκινά η μεγάλη κινητοποίηση κατά της ανεργίας
Δηλώσεις στήριξης της πρωτοβουλίας από ανθρώπους του αθλητισμού δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»
Το ερχόμενο Σάββατο, 2 Απρίλη ξεκινά, η μεγάλη κινητοποίηση κατά της ανεργίας και για την ανάγκη μέτρων προστασίας των ανέργων, που διοργανώνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας. Η έναρξη θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου στις 7.30 το απόγευμα, με συναυλία και ομιλία του κομμουνιστή δημάρχου της πόλης Κώστα Πελετίδη, ενώ η εκκίνηση της πορείας θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 3/4, στις 9 το πρωί, από το ίδιο σημείο.
Η πορεία αγώνα, που έχει ως σύνθημα «Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα» και έχει στηριχθεί από ανθρώπους του Αθλητισμού, από σωματεία και φορείς τόσο εντός Αχαΐας όσο και εκτός, θα διαρκέσει συνολικά οκτώ μέρες και οι συμμετέχοντες θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί ομιλία του δημάρχου Πάτρας, αλλά και συναυλία.
Καθημερινά άνθρωποι του Αθλητισμού κάνουν δηλώσεις στήριξης αυτής της πρωτοβουλίας. (Παρακάτω δημοσιεύουμε τέτοιες δηλώσεις).
Ηδη, από τις συναντήσεις του Κ. Πελετίδη με τους δημάρχους των πόλεων κατά μήκος της διαδρομής Πάτρα - Αθήνα, υπάρχει η στήριξη στην κινητοποίηση και φυσικά η βοήθεια για όσους συμμετέχουν στην πορεία. Οι διανυκτερεύσεις των συμμετεχόντων θα γίνονται σε κλειστά γυμναστήρια όπως: Αιγίου, Καμαρών, Ακράτας, Δερβενίου, Ξυλοκάστρου, Κιάτου, Κορίνθου, Λεχαίου, Βραχατίου «Γ. Τριαντάφυλλος», Αγ. Θεοδώρων «Κρομμυώνειο», Λουτρακίου, Μεγάρων, Ν. Περάμου, Ελευσίνας «Ανδρ. Δασκαλάκης» και «Γούβα» και Ασπροπύργου.
Η διαδρομή της πορείας Πάτρα - Αθήνα που θα γίνει από την Παλαιά Εθνική Οδό, έχει απόσταση σχεδόν 217 χιλιόμετρα και θα διαρκέσει 8 μέρες. Τα τμήματά της είναι Πάτρα - Αίγιο (39 χιλιόμετρα), Αίγιο - Ακράτα (28 χιλιόμετρα), Ακράτα - Ξυλόκαστρο (32,7 χιλιόμετρα), Ξυλόκαστρο - Κόρινθος (33,8 χιλιόμετρα), Κόρινθος - Αγ. Θεόδωροι (19,8 χιλιόμετρα), Αγ. Θεόδωροι - Μέγαρα (22,8 χιλιόμετρα), Μέγαρα - Ελευσίνα (20,5 χιλιόμετρα) και Ελευσίνα - Σύνταγμα (20,6 χιλιόμετρα).
Οσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στην πορεία, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2613.610.334 ή στο email: poreiaanergia@gmail.com. Σημειώνεται ότι όσοι συμμετάσχουν θα συμπληρώνουν ειδική αίτηση συμμετοχής, στην οποία θα δηλώνουν ποια ή ποιες μέρες θέλουν να συμμετάσχουν, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση (φαγητό, διαμονή κ.λπ.).
Η συμμετοχή μπορεί να είναι για 1 ώρα, 1 μέρα ή 1 βδομάδα. Στους συμμετέχοντες στην πορεία θα παρέχονται φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.
Απαραίτητος εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες:
Υπνόσακος (sleeping bag). Αθλητικά παπούτσια. 3 - 4 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως). Μπλούζες βαμβακερές. Πετσέτες.
Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετάσχει να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση. Κάθε βράδυ θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου