Σελίδες

Translate

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Εκκληση για συγκέντρωση υλικής βοήθειας απευθύνει το ΠΑΜΕ

Καλεί συνδικάτα και φορείς σε άμεση κινητοποίηση. Σήμερα παραδίδει την πρώτη «φουρνιά» η Γραμματεία Θεσσαλονίκης
Σήμερα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ παραδίδει υλική βοήθεια στους πρόσφυγες στα Διαβατά
Σήμερα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ παραδίδει υλική βοήθεια στους πρόσφυγες στα Διαβατά
MotionTeam
Εκκληση στα Συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς και κάθε εργαζόμενο να συγκεντρώσουν υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους ξεριζωμένους, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Τώρα τα Συνδικάτα, οι Σύλλογοι των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, οι μαθητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι να οργανώσουν τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.
Την ίδια ώρα, όμως, η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή, ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).
Τώρα κάθε Συνδικάτο, κάθε Λαϊκή Επιτροπή, κάθε μαζικός φορέας, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος, να οργανώσει τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες. Αμεσα να συγκεντρωθούν υλικά πρώτης ανάγκης (φαγητό, ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες, κ.τ.λ.). Κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικός φορέας να έρθει σε επικοινωνία με το ΠΑΜΕ για την παράδοση της υλικής βοήθειας».
Στη Θεσσαλονίκη
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕσυγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ., η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί από τα Συνδικάτα, θα παραδοθεί στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά. Η αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει στις 5.30 από το Αγαλμα Βενιζέλου.
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Ατομικά νερά, χυμοί, βρεφικό γάλα και γάλα μακράς διάρκειας, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρα, ζάχαρη, κονσέρβες. Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια. Παιδικά είδη, όπως μωρομάντηλα, πάνες, μπιμπερό, χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου