Σελίδες

Translate

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τίμησαν αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας


Πολύμορφες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα
Από τη δραστηριότητα του Συλλόγου Γυναικών στην Αλεξανδρούπολη
Από τη δραστηριότητα του Συλλόγου Γυναικών στην Αλεξανδρούπολη
Με μια σειρά πρωτοβουλίες, συζητήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μετέφεραν το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, Σύλλογοι και Ομάδες της ΟΓΕ, αλλά και σωματεία εργαζομένων.
Την προηγούμενη της 8ης Μάρτη, οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά καιΝίκαιας οργάνωσαν εξορμήσεις έξω από τα εργοστάσια της «ΙΟΝ» και της «DOMUS», αντίστοιχα. Υποδέχτηκαν τις γυναίκες που σχόλαγαν από τη βάρδια με τραγούδια του αγώνα, κόκκινα γαρίφαλα, την ανακοίνωση της ΟΓΕ αλλά και συνθήματα υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Από ένα γαρίφαλο, ένα αντίγραφο του ποιήματος «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» και την ανακοίνωση για τη Μέρα της Γυναίκας μοίρασε τοΣυνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής(ΣΕΤΗΠ) σε εργαζόμενες στον όμιλο ΟΤΕ. Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή με θέρμη τόσο από τις εργαζόμενες στις εγκαταστάσεις στον Αγιο Στέφανο, όσο και στο κτίριο ΝΥΜΑ του ΟΤΕ.
Τις προηγούμενες μέρες έγιναν δεκάδες εκδηλώσεις από Συλλόγους και Ομάδες της ΟΓΕ, ενώ σχετικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται. Στο Βύρωναεκδήλωση με θέμα «Πόλεμος στη Μέση Ανατολή, το Προσφυγικό και ο ρόλος της γυναίκας» έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών της ΟΓΕ. Μετά την ομιλία, ακολούθησε προβολή βίντεο, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Συλλόγου.
Από το συλλαλητήριο στην Αθήνα, ανήμερα της 8ης Μάρτη
Από το συλλαλητήριο στην Αθήνα, ανήμερα της 8ης Μάρτη
Eurokinissi
Εκδήλωση οργάνωσε και ο Σύλλογος της ΟΓΕ στηΝέα Σμύρνη,θέτοντας στο επίκεντρο το δικαίωμα των γυναικών στη μητρότητα και τις δυσκολίες που συναντούν τα νέα ζευγάρια στη δημιουργία της δικής τους οικογένειας.
Στη σύγχρονη Οδύσσεια των προσφύγων, ιδιαίτερα των μανάδων που προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά τους από τις φονικές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, αναφέρθηκε η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, στην εκδήλωση που οργάνωσε στο Θολωτό της Κρύας. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τη μικτή χορωδία «Ερκυνα».
Στην Τρίπολη, ο Σύλλογος Γυναικών διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στην ιστορία του γυναικείου κινήματος, από το 1957 και τις εργάτριες της Ν. Υόρκης μέχρι σήμερα. Εκδήλωση με θέμα «Μητρότητα - Εργασία - Ανεργία» έκανε και ο Σύλλογος ΓυναικώνΚαλλιθέας.
Την ταινία «Η τιμή της αγάπης» πρόβαλλε η Ομάδα Γυναικών Παλαιού Φαλήρου της ΟΓΕ με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας. Επίσης, στις 8 Μάρτη, προχώρησε σε συζήτηση για την ιστορία, το χαρακτήρα και το νόημα της Μέρας της Γυναίκας με μαθητές της Γ' τάξης Λυκείου της περιοχής. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι απόψεις και οι προβληματισμοί των μαθητών ως προς τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, στους τομείς της εργασίας, της μητρότητας, της οικογένειας, της υγείας και η ανάγκη για συλλογική διεκδίκηση.
Ενα κόκκινο γαρίφαλο, το ποίημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» και την ανακοίνωσή του μοίρασε στις εργαζόμενες το ΣΕΤΗΠ
Ενα κόκκινο γαρίφαλο, το ποίημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» και την ανακοίνωσή του μοίρασε στις εργαζόμενες το ΣΕΤΗΠ
Πλούσια και πολύμορφη ήταν η δράση του Συλλόγου Γυναικών νομού Καρδίτσαςμε περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές κατάρτισης, αλλά και εκδήλωση με θέμα τη μητρότητα και την εργασία, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ομιλία και παρουσιάστηκε δρώμενο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από συγκρότημα του μουσικού σχολείου της πόλης.
Με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων γιορτάστηκε, τέλος, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στην εκδήλωση που οργάνωσε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων ο Σύλλογος Γυναικών νομού Τρικάλων.
Σήμερα, Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη γυναίκα, στις 8 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Την παράσταση έχει προετοιμάσει και θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα του ΕΚ Λάρισας.

Εκδήλωση από το Σύλλογο της ΟΓΕ στο Βύρωνα
Εκδήλωση από το Σύλλογο της ΟΓΕ στο Βύρωνα

Εξω από το εργοστάσιο της «DOMUS»
Εξω από το εργοστάσιο της «DOMUS»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου