Σελίδες

Translate

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Αλλοίωση του συσχετισμού με δικαστική βούλα

Εγκρίθηκε από το δικαστήριο η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες δύο σωματείων που απορρίφθηκαν με απόφαση του Σώματος στο 34ο Συνέδριο
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Το περασμένο Σάββατο, το δικαστήριο ενέκρινε τελικά τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες των αντιπροσώπων από δυο σωματεία που είχαν αποκλειστεί από το Σώμα του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου, λόγω παρατυπιών και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.
Η δικαστική απόφαση συνδράμει επί της ουσίας την προσπάθεια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να αλλοιώσει τον πραγματικό συσχετισμό στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σε βάρος των ταξικών δυνάμεων. Την προσπάθεια αυτή κατήγγειλε, από την πρώτη στιγμή, η παράταξη της ΔΕΣΚ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), υπενθυμίζοντας σε νέα ανακοίνωση ποια είναι τα δύο σωματεία που η προσφυγή τους έγινε δεκτή:
«Με την έναρξη του Συνεδρίου (19-2-2016) για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων αποφάσισε τον αποκλεισμό του σωματείου "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων Φύλαξης" (ΠΑΣΕΦ), επειδή στο πρακτικό αρχαιρεσιών του για την εκλογή αντιπροσώπων στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο έγραφε Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και χωρίς να αναγράφεται ο αριθμός των ψηφισάντων.
Η διοίκηση του ΠΑΣΕΦ προχώρησε και σε παραχάραξη του πρακτικού μετατρέποντας το "Α" σε "Π", από ΕΚΑ σε ΕΚΠ. Αντίστοιχα, η διοίκηση της "Πανελλήνιας Ενωσης Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού" (ΠΕΑΘΕΝ), αρνούμενη να καταθέσει έγκαιρα ένα από τα βασικά δικαιολογητικά (Μητρώο Μελών), όπως προβλέπεται από το καταστατικό του ΕΚΠ, επιχειρεί εφτά μέρες μετά την έναρξη του Συνεδρίου να συμμετέχει με δικαστικές μεθοδεύσεις και παρά το γεγονός της ομόφωνης απόφασης των συνέδρων για αποκλεισμό του».
Μετά τη δικαστική απόφαση, ο Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της παράταξης ΔΕΣΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με απόφαση του δικαστηρίου επιβάλλεται να συμμετέχουν τα δύο σωματεία στις διαδικασίες εκλογής, παραποιώντας την απόφαση των συνέδρων, αλλά και παραβιάζοντας τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας, λέγοντας ότι ένα σωματείο, για να πάρει μέρος δεν χρειάζεται να φέρει τα δικαιολογητικά του. Είναι μια μεθοδευμένη προσπάθεια για να σταματήσει η πορεία αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Καλούμε τους αντιπροσώπους μετά και από αυτήν τη μεθόδευση να στηρίξουν τις δυνάμεις της ΔΕΣΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου