Σελίδες

Translate

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Οργανώνουν σύσκεψη το Σάββατο και στη συνέχεια διαμαρτυρία στα γραφεία της ΕΕ
Από την παρέμβαση που είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ για το Προσφυγικό, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθώνιου στην Αθήνα
Από την παρέμβαση που είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ για το Προσφυγικό, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθώνιου στην Αθήνα
Κάλεσμα σε σύσκεψη το Σάββατο 5 Μάρτη,στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46, πλ. Βικτωρίας), απευθύνουν οι διοικήσεις κλαδικών Συνδικάτων από την Αττική σε σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, Επιτροπές Ειρήνης και άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής, με θέμα: «Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες».
Αμέσως μετά, θα προχωρήσουν σεσυγκέντρωση, στη 1 μ.μ., στα Προπύλαια, με πορεία στα γραφεία της ΕΕ.
Το κάλεσμα υπογράφουν τα εξής συνδικάτα: Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας, Ιδιωτικής Υγείας, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών, ΣΕΤΗΠ, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «ΣΕΦΕΡΗΣ» και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.
Κάνουν πράξη την αλληλεγγύη
Μια σειρά φορείς του εργατικού και του λαϊκού κινήματος εκφράζουν με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες και μετανάστες:
  • Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης και οιΛαϊκές Επιτροπές του Δήμου Δέλταοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τηνΚυριακή 6 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συνέχισε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο την παράδοση μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, ρούχων, παπουτσιών και ειδών υγιεινής στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στον Ευαγγελισμό (στην αρχή ήταν στα Τέμπη και στη συνέχεια στο Στόμιο). Τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται από εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις της περιοχής, που δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση στο σχετικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Θυμίζουμε ότι εκεί που είχαν μεταφερθεί αρχικά οι πρόσφυγες, δεν υπήρχε χώρος ούτε να κοιμηθούν, ούτε να κάνουν μπάνιο, ούτε τουαλέτες, ούτε και ιατρική περίθαλψη για τα πολλά άρρωστα μικρά παιδιά. Ετσι, πολλοί αγανακτισμένοι ξεκίνησαν μέσα στη νύχτα με βρέφη στην αγκαλιά τους να πάνε πεζοί στην Ειδομένη. Στο σημείο έγινε επέμβαση των ΜΑΤ για να τους εμποδίσουν. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση ήταν παντελώς απούσα και οι παρεμβάσεις δήμων και της Περιφέρειας ανεπαρκέστατες.
  • Εκπρόσωποι των Γραμματειών Τρικάλων του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, τωνΣυλλόγων Γυναικών Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και εργατικών σωματείων και συλλόγων ΕΒΕ από τους δυο νομούς επισκέφτηκαν το χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάρας, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκατοντάδες πρόσφυγες και παρέδωσαν σημαντικές ποσότητες αναγκαίων ειδών. Οι πρόσφυγες τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και τραγούδια στη γλώσσα τους κι αυτοί ανταπέδωσαν τη θερμή υποδοχή με συνθήματα αλληλεγγύης.
  • Στο πλευρό των προσφύγων που παραμένουν στο Νέο Μοναστήρι, βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία τωνΣυλλόγων Καρδίτσας και Καλλιθήρου (Σέκλιζας) της ΟΓΕ, όπου παρέδωσαν τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής. Οι δύο Σύλλογοι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα, στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Πλαστήρα και Αβέρωφ).
  • Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που δείχνουν έμπρακτα ποιες είναι οι διαθέσεις του λαού, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν επί χρόνια οι μηχανισμοί του συστήματος, και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμβάλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες στα γραφεία της (Ηπείρου 5, Αθήνα, 10 π.μ. - 2 μ.μ).
  • Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει σε σπουδαστικούς και φοιτητικούς συλλόγους το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου